Храни, които помагат за пречистване на дробовете от катран и никотин

. IN Uncategorised

Миналата седмица ви разказахме за пет храни, които да консумирате в битката срещу тютюнопушенето. Днес ще споделим с вас още полезни техники, които ще ви помогнат да пречистите тялото си от вредните вещества, които се съдържат в цигарите

Поддържането на белите дробове здрави е изключително важно, защото те са едни от най-активните органи в тялото ни. Пречистването ги детоксикира от инфекция, намалява риска от рак, разширява капацитета им и подобрява здравето на дихателните пътища.

Няма лек, който ще ви изчисти от катрана и никотина веднага, но тези храни, растения и подправки със сигурност ще ви помогнат:

pop-corn-785074_1280Царевица

Царевицата съдържа бета-криптоксантин, което е мощен антиоксидант. Въпреки това, голяма част от царевицата е генетично модифицирана, така че ви препоръчваме да консумирате само прясна и органична такава.

 

Чили

То прочиства слузта в белите дробове, защото е лютиво. Това е причината тялото ни да я изхвърля чрез секрети от носа. Чилито има същия ефект спрямо катрана в организма ни.

onion-647525_1280Лук

Лукът е богат на хранителни вещества. Предпазва ни от много заболявания, включително и белодробни инфекции, и помага с пречистването на токсините.

Джинджифил

Чаят от джинджифилови корени, смесен с лимон, помага на дишането и насърчава изчистването на токсините от дихателните пътища.

Джинджифил на прах можете да използвате, когато сте във ваната. Това ще отвори порите ви и ще ви накара да се потите, което ще премахне някои токсини.

Ако ядете малко парче джинджифил на всяко хранене, това ще подобри не само храносмилането ви, но и ще помогне с пречистването на тялото.

stinging-nettle-474352_1280Коприва

Копривата е много полезна като средство за дезинфекция на белите дробове и играе важна роля в борбата срещу инфекциите.

Чай от борови иглички

Традиционно се използва за изплакване на устата и гърлото, но също така може да ви бъде добър съюзник в борбата срещу рака на белите дробове.

blackberries-844876_1280Горски плодове

Горските плодове са един от най-богатите на антиоксиданти, съдържащи антоцианини, полифеноли и флавоноидите – бета-каротин, лутеин и зеаксантин. Тези антиоксиданти предпазват дробовете ви от болести и инфекции. Плодови сокове, съдържащи тъмни плодове като малини, къпини или боровинки, може да помогнат за намаляване на риска от развитие на рак на белия дроб.

Ябълки

Флавоноидите и разнообразието от витамини в ябълките поддържат здрава дихателната функция и предотвратяват развитието на белодробни заболявания.

Куркума

Противовъзпалителните свойства на подправката куркума наподобяват на тези на джинджифила. В допълнение високите стойности на куркумин могат да доведат до премахване на ракови клетки.

fruits-863072_1280Грейпфрут

Въпреки горчивия вкус, можем да се възползвате от големия брой витамини и минерали, които този плод съдържа. Здравни експерти твърдят, че флавоноидите в плодовете са полезни за прочистване на бели дробове, които са били засегнати от канцерогени.

Нар

Този плод съдържа много антиоксиданти, които са полезни и трябва да бъдат включени в диетата ви. Хранителните свойства на нара могат да забавят развитието на белодробни проблеми, включително и развитието на тумор.

brazil-nut-638972_1280Бразилски орехи

Бразилските орехи се смятат за едни от най-големите природни източници на силни антиоксиданти, затова може да добавите по малко в дневното си меню.

 

 

Надяваме се нашите съвети да ви бъдат от полза при отказването на цигарите, а и да ви помогнат да направите живота си по-здравословен и пълноценен.

Източник: higherperspectives.com