Цигари или килограми? – това не е въпросът

. IN Uncategorised

Повечето от пушачите мислят, че ако решат да откажат цигарите, ще напълнеят. Това твърдение се превръща в основен довод да не направят първата крачка към подобряване на цялото си здравословно състояние, а именно прекратяването на вредния навик.

Не можем и да отречем факта, че много пушачи, отказали цигарите, напълняват. Но причината за това е единствено психическа. Нервността от липсата на никотин в организма, навикът от цигарата в ръката и честото излизане от офиса или заведението “за да дръпне една” карат хората да заменят тютюна с храна. Така мозъкът е зает с други функции и не мисли толкова много за драстичната промяна в организма. Това обаче не е задължително.

Приемането на лекарствен продукт, който да “задоволи” никотиновия глад, би намалило нервността на вече бившия пушач. Tabex е най-оптималното решение, защото таблетките не съдържат никотин, а цитизин. Това предпазва от запазване на пристрастеността към вредното вещество.

Добре, успяхте да отстраните едната причина за прекомерното хранене, което доста често се състои в т. нар. junk food. Но какво да правите с навика, с желанието да запълните липсата на цигара в ръцете си и с какво да ангажирате почивките си през деня?

Решението не е толкова сложно, просто изисква малко воля. Започнете хранителен режим, който да ви стимулира да останете във форма или даже да отслабнете, ако не се чувствате добре в тялото си. Най-добрият вариант е режимът да не е във вид на “строга” диета, за да не стресирате допълнително организма си. Подходящи са по-продължителни и леки програми, като разделно хранене или 90-дневна диета.

За да бъде още по-лесен процесът, решете кога ще започнете приема на Tabex и седмица или две преди това може да стартирате хранителния режим. Така организма ви ще свикне с количеството и качеството на храната. И най-вече желанието ви да спазите режима ще ви ограничи от постоянното похапване на вредни неща, за да замените цигарите.

donut-791837_1280

Тези две стъпки – отказването на цигарите и хранителния режим, са ключ към цялостното подобряване на здравето ви и повишаване на качеството на живот.