58% от всички америцанци искат пушенето да бъде забранено на публични места

. IN Uncategorised

Мнозинството от американци (58%) държи на мнението си от 2011 година, че пушенето трябва да бъде забранено на публични места. 41% от гражданите на САЩ се противопоставят на това предложение.

Най-новите резултати по казуса са публикувани от агенцията за социологически проучвания Gallup и са на базата на изследване на навиците на потребление на населението в периода между 8 и 12 юли. 19% от всички запитани са споделили, че са пушили през последната седмица.graf

 

От друга гледна точка, Gallup открива много по-ниска подкрепа по отношение на пълната забрана за тютюнопушенето. Само 24% от американците искат пушенето да бъде обявено за напълно незаконно. Броят на хората, които подкрепят тази промяна, се е покачил два пъти от 2007 година и е най-високият резултат, който Gallup някога е отчитал. Въпреки това, голяма част от американските жители (76%) продължават да се противопоставят на обявяването на пушенето за незаконно. Това може да се обясни с нежеланието за подчинение на такива цялостни забрани или със съмнението, че подобни мерки ще сработят на практика.

u4c4uqeyj0cqdewxarn_nw

 

Жените подкрепят забраната за пушене на публични места и превръщането на вредния навик в напълна незаконна дейност, повече отколко силния пол. По-възрастните американци биха подкрепили спиране на тютюнопушенето само на публични места. Но гражданите не са никак склонни да изключат цигарите напълно от рутината си и да приемат абсолютната забрана за тютюнопушенето.